VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PAS va contesta rezultatele alegerilor la Orhei: „Fără fraudă și voturi cumpărate rezultatul ar fi fost altul!”

Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) susține că va contesta rezultatele alegerilor pentru funcția de primar din municipiul Orhei. Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al municipiului Orhei, Sergiu Stanciu, susține că „grupul criminal organizat”, condus de fugarul Ilan Șor, a desfășurat „o adevărată operațiune specială de fraudare a scrutinului”.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Sergiu Stanciu declară că deține suficiente dovezi și argumente pentru ca candidații Partidului Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei (FASM), afiliat lui Ilan Șor, să fie eliminați din cursă. Acesta susține că a depus sesizări la Comisia Electorală Centrală și la Poliție. Se întâmplă după ce, preliminar, candidata partidului FASM, Tatiana Cociu, afiliată oligarhului Șor, a câștigat alegerile din primul tur, acumulând 57,59% din voturi.

„La Orhei, grupul criminal organizat a acționat așa cum știe cel mai bine s-o facă. O adevărată operațiune specială de fraudare a scrutinului. Au încălcat legea și sfidat statul de drept prin folosirea vădită a resurselor administrative, primăria și consiliul raional. Au dirijat și orchestrat procesul de cumpărare a votului prin implicarea directă a președinților și operatorilor secțiilor de votare. Au făcut agitație electorală în secțiile de votare în ziua votului și cel mai grav, au forțat prin amenințări și șantaj ieșirea la vot a unor cetățeni. Au aruncat în această luptă toate resursele lor, inclusiv prin partide și candidați păpușă care fac parte din grupare și le pot acoperi spatele. Au umflat peste noapte un concurent electoral pentru a se asigura în cazul unui eventual tur doi. Toate acestea se întâmplă în ochii noștri și în fața unor autorități aparent neputincioase. Noi ne-am lansat într-o luptă inegală, dar dreaptă. Am documentat mai multe cazuri și am depus sesizări la CEC, poliție, avem suficiente dovezi și argumente pentru ca acești concurenți să fie eliminați din cursă. Vom contesta aceste rezultate”, a declarat acesta.

Sergiu Stanciu a ținut să le mulțumească locuitorilor din Orhei care l-au votat și a menționat că fără fraudă și voturi cumpărate rezultatul ar fi fost altul.

Menționăm că preliminar, candidatul PAS, Sergiu Stanciu s-a clasat pe locul doi la alegerile pentru primăria municipiului Orhei, obținând 17,00% din voturi.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.