VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consiliul Audiovizualului a sesizat abateri, însă nu a propus închiderea celor 6 posturi TV

Consiliul Audiovizualului a informat Serviciului de Informații și Securitate despre abaterile comise de cele șase posturi TV care au fost temporar interzise, dar nu a formulat o propunere de suspendare a activității acestor canale. Declarația a fost făcută de directorul CA, Liliana Vițu, pentru NewsMaker.

„(Vorbim despre) toate rezultatele controalelor noastre, despre încălcarea conceptelor de către canalele TV, care au arătat cum conținutul migrează de la un canal TV la altul. Sau despre cum au fost schimbați fondatorii fără aprobarea Consiliului. (…) Vorbim despre ignorarea în mod deliberat a deciziilor Comisiei Situații Excepționale. Sau aveam control asupra disponibilității conținutului local, când am amendat așa-zisul holding Plahotniuc, când există suspiciuni de activitate concentrată. Totul este în deciziile noastre”, a spus Vițu.

În pofida acestor constatări, Consiliul Audiovizualului nu a avansat o propunere de suspendare a activității canalelor TV, susține Vițu. Propunerea de suspendare a fost făcută de către SIS. Liliana Vițu a subliniat că ea personal nu a participat la ședința Comisiei Situații Excepționale.

De asemenea, Vițu a menționat că instituția care o conduce transmite astfel de informații și altor autorități, cum ar fi Consiliul Concurenței, în legătură cu competiția între canalele TV sau Serviciul Fiscal de Stat, în ceea ce privește amenzile pentru operatorii de cablu din regiunea Găgăuzia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.