VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații și senatorii români se vor putea ruga la serviciu. În Parlamentul de la București va apărea o capelă

Parlamentul României va beneficia, pe viitor, de o capelă dedicată rugăciunii. Anunțul a fost făcut de președintele Senatului de la București, Nicolae Ciucă, în cadrul unei reuniuni intitulată ”Mic Dejun cu Rugăciune”, unde au participat ambasadori și reprezentanți ai tuturor cultelor religioase. 

Nicolae Ciucă vrea să amenajeze această capelă după modelul american consacrat încă din 1920. Evenimentul Zilei scrie că în misiunile pe care le-a condus ca general în afara țării, fostul premier Nicolae Ciucă a construit lăcașe de rugăciune alături de camarazii săi. Un astfel de lăcaș de cult, construit din lemn, a fost adus la Craiova din Afganistan.

Nicolae Ciucă a declarat că are o relație specială cu tradițiile bisericești. Acesta a spus că a primit educație religioasă încă de când era mic, bunica sa fiind cea care l-a învățat importanța rugăciunii și mersul la Biserică. 

”Împreună cu camarazii mei am construit câte o capelă militară. Am avut capelă militară unde preotul slujea în fiecare duminică și în fiecare zi de sărbătoare religioasă. Nu conta că suntem doar doi sau trei la slujbă, se slujea. Această legătură cu Divinitatea se trăiește de către fiecare dintre noi și teama de a nu muri neîmpărtășit sper că e ușor de înțeles. De aici nimeni nu a plecat viu. În tradiția noastră, în credința și conștiința noastră, ultimul lucru pe care trebuie să-l facă un om este să se împărtășească. Lucrul acesta trebuie făcut cât mai des posibil, că nu știm niciodată ce poate să se întâmpla. Sunt chestiuni de natură personală, pe care le-am dobândit de mic, de la țară. Bunica mea era foarte credincioasă și așa ne-a crescut și educat”, a declarat Nicolae Ciucă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.