VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alexandru Slusari: Conflictul transnistrean poate fi soluționat economic în 2 luni

Ex-deputatul Alexandru Slusari susține că autoritățile de la Chișinău ar putea soluționa conflictul transnistrean pe cale economică în două luni. Potrivit lui, regiunea transnistreană este dependentă economic în proporție de 80 la sută de malul drept al Nistrului, iar un eventual blocaj economic ar falimenta regiunea.

Alexandru Slusari afirmă că autoritățile moldovenești trebuie să fie mai dure în raport cu așa-zisele autorități din Transnistria. Mai mult, acesta susține că Chișinăul nu are o viziune clară cum ar trebui să fie reintegrate ambele maluri ale Nistrului.

„Economic 80 la sută malul drept întreține malul stâng, noi cunoaștem acest lucru. Exportul/importul este asigurat exclusiv prin vama moldo-română, libera circulație este asigurată prin aeroport, furnizarea de gaze este asigurată de Moldovagaz și multe-multe alte lucruri, unde noi putem constata dependența totală sau aproape totală economică a malului stâng de Chișinău. Dacă se pune piciorul în prag și pumnul pe masă, în două luni, economic noi punem punct la această întrebare. Transnistria nu poate exista, mai ales în această situație, având și Ucraina pe cealaltă parte. Transnistria economic nu poate exista fără voia Chișinăului”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Întrebat de ce Chișinăul nu folosește această dependență pentru integrarea regiunii transnistrene, Slusari a spus că, în opinia sa, acest lucru se datorează unei anumite frici din partea autorităților care se tem că cei 300 de mii de alegători din regiune, care sunt susținători ai menținerii legăturilor strategice cu Rusia, pot să încline balanța politică.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.