VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tauber solicită Curții Constituționale urgentarea examinării sesizării privind interdicția de a participa la alegeri

Deputata Marina Tauber a solicitat la 24 octombrie Curții Constituționale urgentarea examinării sesizării prin care a contestat ultimele modificări la Codul Electoral, potrivit cărora, membrii fostului Partid „ȘOR”, declarat neconstituțional, le este interzis să candideze la alegeri. Mai mult, deputata susține că a solicitat Înaltei Curți reexaminarea cererii de suspendare a acțiunii legii contestate.

„Vă anunțăm că ieri, 24 octombrie 2023, am solicitat Curții Constituționale urgentarea examinării sesizării noastre, prin care am contestat ultimele modificări la Codul electoral, potrivit cărora, sute de persoane au fost lipsite de dreptul de a candida la alegeri. Mai mult decât atât, am solicitat Înaltei Curți reexaminarea cererii de suspendare a acțiunii legii contestate, după ce în data de 19 octombrie 2023, CC a sistat examinarea în urma atestării parității de voturi.”, a scris Tauber pe rețelele de socializare.

Subliniem faptul că pe rolul Curți se află examinarea sesizării nr. 226a din 16 octombrie 2023, cu privire la verificarea constituționalității Legii nr. 280 pentru modificarea Codului electoral al Republicii Moldova.

Menționăm că Codul electoral a fost completat cu prevederi în baza cărora persoanele care au statut de bănuit, învinuit sau inculpate de săvârșirea infracțiunilor care au dus la declararea neconstituționalității Partidului „ȘOR” nu pot fi admise în calitate de concurent la alegeri.


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.