VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Kremlinul confirmă necesitatea unei noi ordini mondiale, însă nu dirijată de SUA

Moscova este de acord cu liderul american Joe Biden că lumea are nevoie de o nouă ordine mondială, însă se opune ideii ca aceasta să fie concentrată în mâinile unui singur stat, făcând referire la Statele Unite.

Despre recentele declarații ale liderului de la Casa Albă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova nici de departe nu va accepta convingerea că ”noua ordine mondială poate fi construită doare de SUA”.

”Suntem absolut de acord cu domnul Biden. Într-adevăr, lumea are nevoie de o nouă ordine mondială, însă bazată pe principii complet diferite, lipsită de încercările de a concentra toate mecanismele de guvernare globală în mâinile unui stat, liber de încercările de a-și impune voința și deciziile altor țări. Într-o formulă sau alta, Statele Unite vor o ordine cu centrul la ei, adică o lume care se învârte în jurul SUA. Așa nu se va mai întâmpla”, a declarat Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

Peskov a adăugat că noua ordine mondială ar trebui să se bazeze pe dreptul internațional, respectul și avantajele reciproce, precum și pe neamestecul reciproc în treburile interne ale celuilalt.

Președintele SUA a afirmat într-un discurs rostit vineri că ordinea care a funcționat mai bine timp de 50 de ani după cel de-al Doilea Război Mondial „cumva s-a epuizat”, iar americanii au ocazia să facă multe, „dacă suntem suficient de îndrăzneți și avem suficientă încredere în noi, pentru a uni lumea așa cum n-a mai fost niciodată”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.