VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 70 la sută din creditele luate de moldoveni sunt cele de consum

Luna trecută, moldovenii s-au împrumutat de la bănci și companii de creditare cu o sumă totală e 1,25 miliarde de lei, cu aproximativ 16% mai puțin decât în august. Peste 70% din credite au fost acordate pentru consum pe un termen de la doi până la cinci ani, transmite bani.md.

Pe locul al doilea urmează creditele imobiliare, cu o pondere de 29%. În total, în septembrie, atât persoanele fizice, cât și companiile au luat credite în sumă de 4,6 miliarde de lei, în creștere cu 6,1% față de august. Creditele acordate în lei au reprezentat o parte semnificativă, aproximativ 71%, din total. De asemenea, aproximativ 69% din creditele noi acordate au fost contractate de către societățile comerciale nefinanciare.

Rata medie nominală pentru creditele noi acordate în lei a înregistrat o ușoară scădere de 0,18 puncte procentuale, ajungând la 11,1%. În schimb, rata medie pentru creditele în valută a crescut cu 0,28 puncte procentuale, atingând 6,95%.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.