VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Energocom și Ministerul Energiei caută soluții pentru micșorarea tarifului la gaz până în decembrie

Compania Energocom și Ministerul caută soluții pentru ca tariful pentru gaz să fie micșorat în lunile noiembrie sau decembrie. Despre acest lucru a anunțat membrul Consiliului de administrație al Energocom, Alexandru Slusari, care susține că reducerile ar putea fi posibile datorită achiziționării unor stocuri la prețuri mai mici în comparație cu cele cumpărate în sezonul trecut.

”Important este că noi am calculat foarte minuțios cantitățile necesare și nu am repetat greșeala guvernului din anul trecut, când gazul a fost procurat cu exces și la prețuri mari. Anume acele tranzacții sunt cauza principala că se menține mult timp tariful mare la gaz. Am consumat acest gaz până în septembrie. În prezent, Ministerul Energiei și Energocom fac tot posibil și uneori imposibil pentru ca tariful să fie micșorat chiar în noiembrie-decembrie, întrucât economia națională a fost pusă pe brânci în mare parte în urma gazului nepermis de scump și fiecare lună, fiecare zi acum contează”, a declarat Alexandru Slusari.

Reprezentantul Energocom a mai precizat că întreprinderea a cumpărat vara-toamna aproximativ 600 de milioane de metri cubi de gaze la prețuri mult mai mici, decât oferta Gazpromului conform contractului. Slusari a precizat că cifrele finale vor fi publicate în curând de companie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.