VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chișinăul așteaptă deschiderea frontierei cu Egipt pentru a evacua cetățenii moldoveni din Fâșia Gaza

Cetățenii moldoveni din Fâșia Gaza urmează să fie evacuați și prin punctul de trecere cu Egipt din sudul regiunii. Ministerul de Externe de la Chișinău așteaptă deschiderea frontierei din zona Rafah.

Autoritățile din R. Moldova mențin legătura cu autoritățile din Egipt pentru evacuarea cetățenilor moldoveni aflați în regiune. Procesul este unul dificil, însă, majoritatea moldovenilor deja sunt la hotarul sudic în așteptarea deschiderii punctului de frontieră, confirmă MAEIE.

 „Ne așteptăm ca evacuare va fi foarte agitata și haotica. Până acum nimeni nu a reușit sa își evacueze cetățenii și aceștia o sa fie mulți. În același timp, așteptăm mesajele oficiale din partea Egiptului ca să deschidă trecerea pentru a putea comunica cetățenilor să se deplaseze în siguranță către punctul de trecere”, precizează purtătorul de cuvânt al MAEIE, Igor Zaharov, citat de agora.md.

Mai mult, odată ce punctul de trecere va fi deschis, funcționarul consular al R. Moldova se va deplasa spre Rafah.

„Acolo vor di eliberate titlurile de călătorie pentru persoanele care nu dețin pașaport. Acesta va facilita tranzitul lor către Cairo și ulterior către Republica Moldova”, adaugă Zaharov.

Până la această oră încă nu se cunoaște câți cetățeni din R. Moldova se află în Fâșia Gaza.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.