VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premiul Nobel pentru Economie, acordat pentru studierea rolului femeilor pe piața muncii

Premiul Nobel pentru Științe Economice a fost decernat economistei din Statele Unite Claudia Goldin pentru cercetările ei în „înțelegerea rezultatelor femeilor pe piața muncii”. Este a treia femie care câștigă prestigioasa distincție. Anunțul a fost făcut de Academia de Știință Suedeză.

A fost ultimul Premiu Nobel decernat anul acesta, după ce săptămâna trecută au fost anunțați laureații la categoriile: medicină, fizică, chimie, literatură și pace.

„Înțelegerea rolului femeilor pe piața muncii este importantă pentru societate. Grație cercetărilor de pionierat ale Claudei Goldin, știm acum mult mai multe despre factorii de bază și despre obstacolele de care va trebui să ținem seama în viitor”, a spus Jakob Svensson, președintele comitetului care acordă premiile Nobel pentru economie. Născută în 1946 la New York, Goldin este profesoară la Universitatea Harvard.

Agenția DPA amintește că economiștii americani au câștigat foarte des premiul Nobel pentru economie, singurul care nu este finanțat în baza testamentului lui Alfred Nobel (1833-1896), fiind lansat abia în 1969.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.