VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O expoziție inedită cu mărci poștale și plicuri la Parlament

În holul Parlamentului a fost expusă publicului o selecție de mărci poștale, plicuri și cărți poștale, emise din 1991 și până în prezent. Expoziția „Marca poștală – atribut al suveranității țării” a fost inaugurată în contextul Zilei mondiale a Poştei, marcată anual pe 9 octombrie. 

”Fiecare element expus reprezintă o poveste, un simbol al istoriei noastre, care ilustrează evoluția și diversitatea însemnelor poștale ale Republicii Moldova de-a lungul anilor”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Expoziția, care va fi deschisă până la sfârșitul lunii octombrie, este organizată de Întreprinderea ”Poșta Moldovei”, care marchează, în acest an, 30 de ani de la fondare.

La 23 iunie 1991, la un an de la proclamarea suveranității Republicii Moldova, a fost dat startul emiterii mărcilor poștale, marcând astfel începutul unei tradiții. Prima emisiune introdusă în circuitul poștal a fost compusă din trei mărci poștale ce ilustrează simbolurile de stat – Stema și Drapelul. De atunci și până în prezent, au fost emise 1300 de mărci poștale, 326 de plicuri cu marca fixă, 178 de cărți poștale cu marca fixă și 682 ștampile poștale ocazionale. Aceste piese poștale diversificate acoperă o gamă largă de tematici, de la evenimente de ordin național și internațional, personalități marcante, la reprezentări ale florei, faunei, sportului și multe altele.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.