VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aproape toți foștii deținători de patente au trecut la noua formă de activitate independentă

Ministrul Dezvoltării Economice, Dumitru Alaiba, anunță că 95 la sută dintre foștii deținători de patente, timp de două luni și jumătate, au trecut la noua formă de activitate independentă sau și-au creat Societăți cu Răspundere Limitată. Astăzi, este ultima zi în care foștii deținători de patente mai pot solicita de la stat compensația de 10 mii de lei pentru cheltuielile de tranziție la noul model.

”Vreau să mulțumesc tuturor că am făcut această mișcare atât de rapid și eficient. Moldova se poate schimba. Nu ne temem de schimbare și ne putem adapta foarte rapid. Nu cred că în multe țări asemenea reforme poate fi implementată într-un ritm atât de rapid. Antreprenorii au putut. Reforma patentei a fost una complicată, inclusiv la capitolul conversație, o reformă amânată de fiecare dată. Timp de 25 de ani reformele au fost prelungite. Mai bine de două decenii acești oameni au fost lăsați în voia sorții și să activeze într-un regim demodat. Am elaborat o alternativă reală, cu un procent din vânzări, cel mai mic impozit pe venit din Europa, cu compensarea cheltuielilor de tranziție pentru case de marcat și alte cheltuieli. Am fost alături de cei 4200 de comercianți cu amănuntul din piețe”, a declarat Dumitru Alaiba în cadrul unei conferințe.  

Amintim că modificările au intrat în vigoare din 1 iulie, iar perioada de tranziție a durat două luni și jumătate. Directorul Serviciului Fiscal, Petru Rotaru, a declarat că în această perioadă, angajații Fisc au fost implicați într-un amplu program de conformare benevolă a foștilor deținători de patente. Potrivit oficialului, în unele raioane precum Florești, Ialoveni, Leova, Soroca, Fălești și Ungheni, rata de conformare este de peste 95 la sută. Sunt însă și raioane cu o rată de conformare mai mică, inclusiv Edineț, Orhei, Căușeni, Briceni, municipiul Bălți.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.