VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski afirmă că Putin l-a ucis pe Prigojin: „Asta este informaţia pe care o avem cu toţii”

Președintele Volodimir Zelenski a spus că liderul rus Vladimir Putin se află în spatele morţii şefului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, care a murit într-un accident aviatic împreună cu principalii săi colaboratori.

Volodimir Zelenski, care nu a furnizat nicio dovadă pentru a-şi susţine afirmaţia, a făcut această precizare în treacăt, la o conferinţă la Kiev, în timp ce i s-a pus o întrebare despre preşedintele rus.

„Faptul că l-a ucis pe Prigojin – cel puţin asta este informaţia pe care o avem cu toţii, nu de alt tip – asta vorbeşte şi despre raţionalitatea sa şi despre faptul că este slab”, a spus Zelenski informează Reuters, citat de News.ro.

Kremlinul a spus că vor fi investigate toate cauzele posibile ale prăbuşirii avionului în care a murit Prigojin, inclusiv posibilitatea unui joc murdar, dar a calificat drept „minciună absolută” sugestia că Putin ar fi ordonat moartea liderului Wagner, cândva un apropiat al său, şi a oamenilor săi.

Prigojin a condus în această vară o scurtă revoltă în Rusia, care a reprezentat cea mai mare provocare la adresa regimului lui Putin de când a ajuns la putere în 1999. Putin a acuzat gruparea Wagner de „trădare” şi de „înjunghiere pe la spate”, iar membrii Wagner au fost exilați în Belarus, în virtutea unui acord care ar fi fost mediat de liderul de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko.




Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.