VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grădiniță construită din temelie în suburbia Capitalei

O grădiniță nouă a fost construită în satul Brăila din comuna Băcioi a municipiului Chișinău. Instituția a fost ridicată în urma unei investiții de aproximativ 12 milioane de lei. Conform proiectului, municipalitatea a investit 6,7 milioane de lei, Primăria din Băcioi – aproximativ trei milioane de lei, iar Guvernul României – peste 2,26 de milioane de lei.

Construcția edificiului nou, cu două etaje, a început în anul 2021 și s-a încheiat la sfârșitul anului 2022.

În anul 2023, au fost procurate materialele fixe necesare, inclusiv utilajele pentru bucătărie și grupurile sanitare.

Vechea grădiniță din Brăila era dislocată într-o clădire veche, construită în anii 60 ai secolului trecut, unde mai erau amplasate Oficiul Poștal și Centrul Medical. 

Construcția unui nou edificiu a permis și creșterea până la 60 a numărului de copii care vor fi încadrați în grădiniță, astfel, a fost majorat și numărul de grupe, dar și angajat personal nou. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.