VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Limba română, promovată de stat

Peste 6500 de persoane s-au înscris la cursurile de gratuite de limbă română, care sunt organizate atât cu prezență fizică, cât și online, în mai multe regiuni din Republica Moldova, în cadrul programului național aprobat pentru anii 2023-2025.

„Ministerul Educației, în acest an, a lansat programul național pentru studiul limbii române și ne bucurăm foarte mult să avem peste 6500 de cetățeni care și-au manifestat interesul pentru a studia limba română și sunt astăzi încadrați în program”, a declarat Dan Perciun.

Potrivit demnitarului, pentru finanțarea programului național de studiere a limbii române au fost alocate 10 milioane de lei.

„Credem că este foarte important să oferim oportunitatea pentur alolingvi, pentru cei care nu vorbesc astăzi limba română, să o învețe, și ne bucurăm că am reușit să identificăm resurse de circa 10 milioane de lei anul acesta pentru a finanța un Program Național de studiere a limbii române, care cred că este cel mai bun omagiu pentru limbă”, a declarat Dan Perciun.

Cursurile de limbă română, organizate de Ministerul Educației și Cercetării, au început în mai multe localități ale țării în luna iulie, simultan în 45 de instituții de învățământ din Bălți, Chișinău, UTA Găgăuzia și Taraclia. Circa 2500 de persoane participă la cursuri în prima etapă, în perioada 3 iulie – 17 septembrie 2023. A doua etapă, la care este preconizată participarea a circa 4000 de persoane, va fi organizată în perioada 25 septembrie – 3 decembrie 2023.

La finele cursului de învățare a limbii române, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.