VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tinerii moldoveni, pregătiți pentru stagiile europene în domeniul energetic

Ministru Energiei, Victor Parlicov, s-a întâlnit cu mai mulți tineri, participanți ai Programului de stagii al UE-Moldova, pe care i-a inițiat în domeniul energetic.

Demnitarul le-a vorbit despre cum se aprovizionează, în prezent, Republica Moldova cu gaze și energie electrică, despre percepția greșită că statul nu ar sprijini instalarea de centrale de energie regenerabilă și le-a explicat de unde diferența atât de mare de tarife între cetățenii de pe malul drept al Nistrului și cei domiciliați pe malul stâng al Nistrului.

Ministrul Victor Parlicov i-a îndemnat pe stagiari să participe la transformarea sectorului energetic și a dat exemplul unui tânăr de la o întreprindere de profil din Bălți care contribuie la schimbare din ipostaza de stagiar.

“Sectorul energetic e acel sector care va genera în următori ani extrem de multă transformare în această țară, o transformare de anvergura de care noi până acum nu am văzut. Vă invit pe toți să faceți parte din acest proces, o transformare care ține nu atât de tehnologii, ci de mentalități și paradigme”, a fost mesajul ministrului Energiei pentru tineri.

În context Victor Parlicov le-a spus că resursa umană este cea mai valoroasă resursă a țării și ca el personal a acceptat provocarea de a fi ministru pentru a molipsi și a da speranță altor oameni să vrea sa rămână în Republica Moldova, să creadă că au aceleași șanse și posibilități de a se manifesta acasă ca și peste hotare, lucru care în final va duce la schimbarea țării.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.