VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Ceban cere demisia președintei CEC, Angela Caraman: Se urmărește neadmiterea mea în cursa electorală

Edilul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacție, după ce Comisia Electorală Centrală a interzis difuzarea și distribuirea materialelor unde sunt descrise proiectele realizate de municipalitate și a obligat Primăria Chișinău, distribuitorii și difuzorii implicați în procesul de difuzare să elimine materialele din spațiul public.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ceban menționează că CEC vrea să limiteze cetățenii la informații de interes public și califică decizia CEC drept „un atac asupra autonomiei locale, fiind încălcate prevederile exprese ale unui șir de acte normative, naționale și internaționale”

Deocamdată nu înțelege nimeni clar, cum trebuie să fie informați cetățenii despre activitățile realizate de Primărie, despre proiectele realizate sau în derulare. Nu cunosc nici primarii din toată țara și nici măcar mass-media cum să informeze corect în această perioadă, conform ultimului regulament elaborat de CEC și care nici măcar nu a fost publicat în Monitorul Ofical. Actualmente, ne conducem după un regulament scris pe foaie și trebuie să ne conformăm din spusele membrilor CEC. Deciza CEC cu privire la comportamentul în perioada electorală a Administrațiilor Publice Locale diferă de regulile Autorităților Centrale”, a menționat Ceban.

Totodată, edilul cere demisia președintei CEC, Angela Caraman.

Deocamdată, Autoritatea Centrală are mâinile dezlegate la tot, pentru a informa despre realizările sale și nimeni din CEC nu vede cum la greu sunt efectuate campanii pe banii publici și a partidului. Nu ne așteptăm la decizii raționale, deoarece din 9 membri CEC: 5 sunt PAS și numiți de PAS și un membru este numit de Președinție. Astfel de situație nu s-a întâlnit niciodată în Republica Moldova, când un președinte de CEC este membru PAS. Angela Caraman trebuie să-și dea demisia. Angela Caraman este PAS, fost consilier local Ghidighici de la PAS. Decizia CEC o vom ataca în toate instanțele și vom informa instituțiile internaționale despre acțiunile unilaterale a membrilor CEC. Din ce am înțeles ieri din comportamentul membrilor delegați de PAS la CEC se urmărește neadmiterea mea în cursa electorală, scoaterea din cursă sau invalidarea mandatului. Ei toți au minimum 3 sondaje în care încrederea în umila mea persoană depășește 70% de încredere din partea cetățenilor”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.