VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul online de obținere a apostilelor, tot mai solicitat

Peste 31 de mii de cereri de obținere a apostilelor online au fost depuse de la lansarea noului serviciu electronic. Până acum, aproximativ 27 de mii de solicitări au fost deja executate.

În acest context, ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a solicitat autorităților locale să asiste cetățenii care doresc să acceseze serviciul guvernamental de a aplica apostilele online, dar nu dețin semnătură electronică sau nu au acces la calculator.

„Pentru a fi mai aproape de cetățeni, precum și pentru a-i scuti de necesitatea de a fi prezenți la ghișeele de prestare a serviciului din mun. Chișinău și mun. Bălți, rog primarii și secretarii primăriilor să ofere suport cetățenilor, care nu dispun de experiență în utilizarea calculatoarelor și/sau nu dețin o semnătură electronică valabilă, la accesarea serviciului electronic de apostilare a documentelor. Transformarea digitală a serviciilor publice reprezintă o modalitate de a oferi servicii mai rapid, mai ieftin și mai de calitate. Conlucrarea eficientă și implicarea administrației publice locale va permite atingerea unui nivel sporit de diseminare a serviciilor publice electronice, conform standardelor și obiectivelor UE”, a declarat ministra Justiției.

Amintim că, la data de 2 mai 2023, Ministerul Justiției, în parteneriat cu Agenția de Guvernare Electronică, a lansat, în regim de pilotare, serviciul de apostilare electronică într-o nouă versiune. Astfel, oricare cetățean, care deține semnătură electronică, poate solicita acest serviciu la orice oră, din orice colț al lumii, intrând direct pe platforma apostila.gov.md sau accesând portalul serviciilor publice – servicii.gov.md.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.