VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul anunță prin acte noi pași de susținere a persoanelor cu necesități speciale

Accesul uniform și echitabil al populației vulnerabile la servicii de calitate. Așa sună un nou amendament formulat în cadrul unui proiect de lege, denumit ”Restart” și elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, document susținut de majoritatea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, ”documentul își propune să îmbunătățească guvernanța și transparența în sistemul de asistență socială, precum și respectarea dreptului la protecție și asistență socială a populației vulnerabile, conform standardelor internaționale în domeniu. Proiectul reprezintă primul pas în implementarea Reformei „Restart” și prevede modificări în 19 legi”.

Așadar, urmează să fie create agențiile teritoriale de asistență socială, care vor asigura o mai bună coordonare între nivelul central și cel local în implementarea politicilor de asistență socială. De asemenea, va fi modificat pachetul minim de servicii sociale, care, la etapa actuală, este finanțat fragmentar și nu acoperă cererea din partea populației. Agenția Națională de Asistență Socială va fi reorganizată în Agenția de Gestiune a Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă.

Proiectul de lege urmează să fie discutat în ședința plenară a Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.