VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

30 de tineri vor beneficia de stagii plătite în instituțiile statului

Tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani vor putea beneficia de stagii de practică în instituțiile statului pentru a obține experiența profesională necesară și a cunoaște îndeaproape specificul activității în serviciul public. De asemenea, stagiile plătite vor facilita tranziția de la sistemul de educație către piața muncii și vor contribui la atragerea în serviciul public a celor mai performanți stagiari.

În acest sens, Guvernul a aprobat, la propunerea Cancelariei de Stat, Regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea stagiilor plătite în serviciul public. Documentul include prevederi ce țin de organizarea și desfășurarea concursului, întocmirea contractului de stagii, monitorizarea și evaluarea activității stagiarului. 

Recrutarea și selecția tinerilor va fi organizată de două ori pe an, în lunile mai-iunie și octombrie-noiembrie. Perioada de timp lucrată de stagiari va fi luată în considerare la calcularea vechimii în muncă.

Stagiarii vor avea o bursă lunară de 3000 de lei, iar numărul de locuri disponibile pentru fiecare autoritate va fi stabilit anual, în funcție de necesități.

În total, pentru anul curent, vor fi selectați 30 de tineri, însă în anul 2024 cifra va crește până la 300 de stagiari. 

Anunțul privind lansarea procesului de recrutare și selectare, precum și  condițiile de eligibilitate pentru stagiu vor fi publicate pe portalul guvernamental www.stagii.gov.md și pe pagina web oficială a autorității-gazdă, cu cel puțin 15 zile înainte de data-limită de depunere a dosarelor de către candidați.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.