VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Problema lipsei angajaților în grădinițe, abordată la Ministerul Educației

Directorii de grădinițe cer Ministerului Educației instituirea unor noi programe prin care să fie atrași tot mai mulți specialiști și angajați din alte categorii în instituțiile de educație timpurie. Un grup de manageri de grădinițe au avut o întâlnire cu noul ministru al Educației, Dan Perciun, acolo unde au discutat și despre eficientizarea mecanismelor de finanțare a instituțiilor. 

”Directorii de grădinițe au vorbit despre necesitatea adoptării unor noi state de personal, care să facă posibilă angajarea specialiștilor de care au nevoie instituțiile pentru a asigura îngrijire și dezvoltare adecvată pentru toți copiii – psiholog, logoped etc. Participanții au abordat și problema incluziunii în educația timpurie a copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES). În context, a fost accentuată necesitatea implementării mecanismelor de suport pentru instituțiile care implementează practicile incluzive”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

 Un alt subiect s-a referit la Planul-cadru pentru învățământul preșcolar, document care se află la etapa de aprobare. Acesta reglementează toate tipurile de activități și este obligatoriu pentru toate instituțiile care oferă servicii de educaţie şi îngrijire timpurie. 

 „Toți copiii trebuie să aibă acces la educație de calitate și condiții optime de creștere și dezvoltare. Este foarte important să avem cadre bune în sistem, de asta ne concentrăm eforturile pe atragerea tinerilor specialiști, dar și pe măsuri de menținere a celor care deja activează în creșe și grădinițe”, a menționat Dan Perciun.

 În Republica Moldova sunt 1462 de instituții de educație timpurie, cu un număr total de peste 133 de mii de copii. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.