VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Federația Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie va avea o reprezentanță în Moldova

Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie va avea o filială în Republica Moldova. Un acord în acest sens a fost semnat azi la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Asistența umanitară acordată de această federație constă în programe de susținere a refugiaților și a familiilor care găzduiesc refugiați, proiecte de incluziune a localnicilor și a persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina, suport în activitatea centrelor de plasament temporar pentru refugiați etc.

„Prezența Federației Internaționale a Crucii Roșii în Republica Moldova este esențială pentru statul nostru, iar criza refugiaților, cu care ne confruntăm de un an și jumătate, a demonstrat acest lucru. Prin documentul semnat astăzi, punem bazele unei colaborări prodigioase cu o organizație de rang internațional, care are drept scop acordarea asistenței umanitare persoanelor aflate în situații de risc”, a declarat ministrul Muncii, Alexei Buzu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.