VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moscova își instituie un drept exclusiv în achiziția acțiunilor companiilor străine

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care autoritățile de la Moscova își instituie un drept exclusiv în achiziția acțiunilor companiilor străine ce decid să plece din Rusia.

Acest drept va putea fi pus în practică de statul rus în pofida existenței unor alte contracte în care beneficiarii sunt alte persoane sau entități.

La mijlocul lunii iunie, Financial Times a scris că Vladimir Putin a elaborat un decret secret pentru elaborarea unei legi care să acorde statului dreptul prioritar de a cumpăra activele companiilor occidentale „cu o reducere semnificativă”.

Între timp, Rusia a făcut mult mai dificilă pentru companiile străine operațiunea de părăsire a pieței. Anterior, autoritățile au impus o interdicție privind vânzarea de afaceri către străini fără aprobarea comisiei guvernamentale pentru investiții străine. Prețul de vânzare trebuie să fie de cel puțin jumătate sub prețul pieței, iar încă 5 sau 10% din valoarea reală trebuie să fie acordată statului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.