VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chișinăul propune crearea unei comisii de anchetă în cazul uciderii lui Oleg Horjan

UPDATE: Biroul de Reintegrare al Guvernului a sesizat instituțiile statului în cazul decesului liderului partidului comuniștilor din regiunea transnistreană, Oleg Horjan. Structura a propus crearea unei comisii de anchetă în cazul omorului.

”Cu deosebită consternare am aflat despre decesul violent în apropiere de Tiraspol al cetățeanului Republicii Moldova Oleg Horjan, activist civic din stânga Nistrului. Biroul a sesizat instituțiile naționale de aplicare a legii în vederea investigării cazului în conformitate cu legislația Republicii Moldova. Concomitent, am propus crearea unei comisii de anchetă neutre, sub auspiciile Misiunii OSCE în Moldova, care să se deplaseze la fața locului pentru o cercetare independentă a circumstanțelor acestei fapte tragice”, se rată în comunicatul Biroului pentru Reintegrare.

Liderul Partidului Comunist din regiunea transnistreană, Oleg Horjan, a fost ucis noaptea trecută. Site-ul zonadesecuritate.md scrie că Oleg Horjan a fost găsit înjunghiat în casa sa situată într-o localitate din suburbia orașului Tiraspol. Politicianul ar fi primit mai multe plăgi ce i-ar fi provocat decesul.

Poliția Republicii Moldova a confirmat infirmația și a precizat că Oleg Horjan a fost deținut ilegal de așa-numitele autorități de la Tiraspol. Poliția de la Chișinău s-a autosesizat și întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare ce vizează infracțiunea de omor.

Horjan a fost considerat ca fiind în opoziție față de regimul de la Tiraspol, anterior acesta a fost deținut timp de patru ani, pentru organizarea unui miting. După eliberare, acesta a fondat „Uniunea forțelor de opoziție din Transnistria”.

Recent, la data de 9 iulie, liderul Congresului Civic, Mark Tkaciuk și președintele „Uniunii forțelor de opoziție din Transnistria” Oleg Horjan au semnat o declarație comună. Obiectivul documentului ar fi „promovarea păstrării păcii și a încrederii în regiune”.

Despre uciderea lui Oleg Horjan au comentat și politicienii de la Moscova, acolo unde președintele Partidului Comunist din Rusia, Ghenadi Ziuganov, a cerut, în cadrul unei conferințe, inițierea imediată a unei anchete privind ”această crimă flagrantă”.

Oleg Horjan avea 47 de ani. În decembrie anului trecut, a ieșit din închisoare unde a stat timp de patru ani și jumătate, fiind învinuit de „insulte la adresa autorităților”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.