VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alaiba: 896 foști patentari deja au tranzitat spre activitate independentă. Am făcut o reformă bună

„În primele două săptămâni 896 foști patentari deja au tranzitat spre activitate independentă. Ne apropiem de 25% din total”. Despre aceasta anunță ministrul ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Potrivit ministrului, 171 persoane au solicitat compensarea cheltuielilor (dosare depuse).

Cel puțin 50 de persoane deja au primit banii prin Poșta Moldovei. Principalul risc la moment – dezinformarea din rândul politicienilor. Unii politicieni la nivel local dezinformează deschis că reforma ar putea fi anulată. Asta derutează oamenii și ca rezultat aceștia ezită. Reforma nu va fi anulată, iar foștii patentari au timp până pe 31 august să solicite compensarea cheltuielilor de tranziție. Dacă banii rezervați pentru aceste compensări nu vor fi solicitați în august, din septembrie o să-i redirecționăm spre alte destinații, pentru că necesități sunt multe”, a scris Alaiba.

De asemenea, ministrul a făcut apel către primari și politicieni să nu dezinformeze deschis comercianții.

Însă rog foarte mult unii primari și alți politicieni să nu se joace cu soarta oamenilor și să nu dezinformeze deschis comercianții. Am făcut o reformă bună, necesară și mult amânată. Lăsați oamenii să își continue afacerile în noul regim”, a mai scris ministrul.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.