VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, despre activitatea subversivă a diplomaților ruși din Moldova

O listă de diplomați ruși obțin acest statut la misiunea din Chișinău pentru a activa în stânga Nistrului, acolo unde nici pe departe nu fac diplomație. Este declarația șefului legislativului, Igor Grosu, făcută în cadrul unui interviu pentru Agerpres.

”Sunt, nu foarte multe, dar suficiente cazuri, când persoane cu statut de diplomaţi ai Federaţiei Ruse, sosind la Chişinău, repede ajung pe malul stâng al Nistrului, în Transnistria. Şi acolo numai de diplomaţie nu se ocupă. Şi noi ştim despre lucrul ăsta şi ei ştiu că noi ştim despre lucrul ăsta. Acum, da, noi o să facem bineînţeles o evaluare a volumului de lucru pe care îl au ei aici şi o să venim cu o decizie în acest sens”, a declarat Igor Grosu pentru agenția românească.

În ceea ce priveşte o eventuală expulzare a diplomaţilor din Federaţia Rusă, pe principiul parităţii, deminitarul citat de jurnaliștii bucureșteni, a spus că acest subiect este analizat de cei care pot lua decizii în acest sens. Grosu a evocat ”volumul de lucru legal” al diplomaţilor ruşi din Republica Moldova.

”Atunci când o să fim pregătiţi pentru a lua o decizie o s-o anunţăm public şi o să îi informăm şi pe colegii ruşi”, a declarat Igor Grosu.

Amintim, încă în luna aprilie, deputatul PAS Andrian Cheptonar a cerut Ministerului de Externe să examineze posibilitatea unei reduceri considerabile a numărului de diplomați și angajați ai Ambasadei Rusiei la Chișinău. Parlamentarul a declarat că Republica Moldova are 6 reprezentanți în misiunea de la Moscova, în timp ce Rusia a delegat 40 la Chișinău, mulți dintre care, potrivit lui Cheptonar, sunt sub acoperire, în realitate fiind angajați ai serviciilor ruse de securitate și informații.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.