VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean: Vreau ca locuitorii din Taraclia să trăiască așa ca în Bulgaria

Aproximativ 70 la sută dintre locuitorii raionului Taraclia sunt cetățeni ai Bulgariei, adică ai Uniunii Europene, așa că prin acțiuni sigure și argumentate trebuie să le vorbim etnicilor bulgari din R. Moldova cât mai mult despre beneficiile apropierii țării noastre de spațiul comunitar. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean, aflat într-o vizită de lucru în raionul Taraclia, acolo unde a fost întrebat despre cum vede Chișinăul promovarea integrării europene în regiune, în contextul în care majoritatea locuitorilor din Taraclia susțin vectorul estic.

”Bulgara este limbă oficială a Uniunii Europene, iar oamenii din Taraclia pot citi actele emise de UE în limba lor natală. Aproximativ 70% din locuitorii din Taraclia sunt cetățeni ai Bulgariei. Încet și sigur vom face în așa fel încât bulgarii să respecte Bulgaria și ceea ce a făcut UE pentru Bulgaria și cum s-a dezvoltat Bulgaria. Vreau ca în Taraclia lumea să trăiască ca în Bulgaria și oamenii să locuiască ca în UE. Evident, trebuie să comunicăm mai mult și să realizăm mai multe proiecte comune în acest sens. Trebuie să înțelegem că o dată cu apropierea de UE vom avea și finanțări suplimentare”, a declarat premierul Dorin Recean.

Șeful executivului a mers astăzi în Taraclia acolo unde a participat la un eveniment dedicat zilelor scrisului și culturii slave, organizat în cadrul Universității de Stat din Taraclia.

„Suntem o națiune cu mai multe identități culturale, dar cu un obiectiv comun – cel de a construi Europa la noi acasă și de a ne promova valorile în cadrul unei comunități mai largi. Diversitatea ne face mai bogați și ne unește prin respect pentru valorile noastre comune – demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea și statul de drept. Prin aceste valori, devenim mai puternici împreună”, a mai declarat Recean.

În cadrul vizitei, premierul s-a informat și despre dezvoltarea mediului de afaceri din Taraclia și vizitat o familie din raion specializată în producerea brânzeturilor.   

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.