VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Radu Marian despre planurile guvernării: O să anunțăm un program foarte bun pentru agenții economici

Dacă anul 2022 autoritățile s-au concentrat pe domeniul social, în 2023 va fi pus accent mai mult pe creșterea economică, pe digitalizare și pe reducerea birocrației. Despre aceasta a anunțat deputatul PAS, Radu Marian, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Parlamentarul susține că deja sunt elaborate mai multe inițiative în acest sens și în următoarele săptămâni vor fi alocate sursele financiare necesare.

Deputatul PAS susține că autoritățile vor anunța în curând un program foarte bun pentru agenții economici cu finanțare în condiții extrem de avantajoase în vederea dezvoltării afacerilor.

„Și, cum spuneam, 2022 a fost un an concentrat pe social, în 2023 o să ne concentrăm mai mult pe creșterea economică. O să-i susținem pe oamenii care muncesc, o să punem accent pe digitalizare, pe reducerea birocrației. Deja avem mai multe inițiative în acest sens și o să alocăm mai mulți bani în următoarele săptămâni. O să anunțăm un program foarte bun pentru agenții economici, o să hotărâm finanțare la condiții extrem de avantajoase pentru ca ei să dezvolte afacerile. Deja am aprobat măsuri foarte bune pentru mediul de afaceri, avem această vacanță de la plata impozitului pe profit pentru companii pentru următorii 3 ani. Deci, dacă nu distribuie dividendele de profit, dacă au un profit și îl întorc înapoi în companii în investiții, nu trebuie să plătească acele 12 la sută în calitate de impozit. Sunt miliarde și miliarde de lei pe care noi le realocăm înapoi în economie”, a spus Radu Marian în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Deputatul Radu Marian a precizat că deja au fost aprobate 500 de proiecte în diverse domenii, preponderent în dezvoltarea infrastructurii, care urmează să fie implementate în următorii 2-3 ani și 100 de proiecte care vor fi implementate pe o perioadă mai lungă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.