VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prioritățile în domeniul protecției social-economice a salariaților, discutate la întrevederea premierului Recean cu membrii CNSM

Prioritățile în domeniul protecției social-economice a salariaților au fost discutate la întrevederea premierului Dorin Recean cu membrii Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, anunță direcția de comunicare a Guvernului. Șeful Executivului a subliniat că autoritățile rămân concentrate pe sporirea productivității, încurajarea muncii oneste și creșterea nivelului de salarizare în sectorul public, accentuând că sindicatele pot deveni un partener al Guvernului în realizarea acestui demers.

„Obiectivul nostru este să folosim rațional resursele contribuabililor, iar reprezentanții sindicatelor ne pot ajuta să contribuim la dezvoltarea culturii muncii, la sprijinirea angajaților în negocierea condițiilor de muncă și creșterea lor profesională. Ne dorim ca angajatorii să investească în formarea profesională a salariaților și să le garanteze drepturile. Este în interesul societății ca orice om să-și poată realiza drepturile economice și sociale”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

În cadrul discuțiilor, liderii sindicali au apreciat deschiderea Guvernului pentru dialog și comunicare, menționând că sindicatele doresc să contribuie la creșterea economică a țării și integrarea ei accelerată în familia europeană. În același timp, reprezentanții sindicatelor s-au referit la mai multe subiecte de importanță pentru salariați, între care necesitatea majorării salariilor minime, dar și sporirea remunerării în domeniul sănătății și a educației. De asemenea, s-a discutat despre combaterea muncii nedeclarate, despre importanța activării Comisiei pentru consultări și negocieri colective la nivel de ramură, precum și necesitatea abolirii taxei de înregistrare de stat pe care sunt obligate să o achite organizațiile sindicale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.