VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu: Moldova va sancționa un grup de cetățeni ruși

Republica Moldova va sancționa un grup de 25 de persoane, inclusiv cetățeni ruși, în contextul agresiunii Federației Ruse contra Ucrainei. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Demnitarul a precizat că sancțiunile vor fi aplicate în câteva săptămâni, urmând să fie îndepliniți mai mulți pași legali.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, citat de IPN, Nicu Popescu a declarat că astfel Republica Moldova a început să se alinieze treptat la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse.

„Calendarul alinierii la sancțiuni nu depinde doar de noi. În fond, UE în anumite momente din an, invită țările să se alinieze la noi regimuri de sancțiuni și Republica Moldova s-a aliniat la acest regim”, a precizat Nicu Popescu.

Demnitarul nu a dat numele persoanelor care urmează să fie, dar a spus că lista va include 25 de persoane și că aproximativ jumătate sunt cetățeni ruși. Printre sancțiuni este vorba predominant de interdicții de călătorie, înghețarea conturilor bancare sau a bunurilor acestor persoane fizice care sunt implicate într-o măsură sau alta în agresiunea contra Ucrainei.

Nicu Popescu a menționat necesitatea aplicării sancțiunilor pe fundalul protestelor antiguvernamentale de la Chișinău organizate de Partidul politic Șor și aliații formațiunii, despre care autoritățile cred că acționează la indicațiile Kremlinului pentru destabilizarea Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.