VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ CV-ul și averea candidatului la funcția de prim-ministru, Dorin Recean

Dorin Recean, secretarul Consiliului Suprem de Securitate, este candidatul propus de președinta Maia Sandu pentru a ocupa funcția de prim-ministru după demisia Guvernului Gavrilița.

Dorin Recean deține funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 4 februarie 2022.

Potrivit CV-ului, Dorin Recean are peste 27 de ani activați în sectorul public, privat precum și în instituțiile internaționale,

El a fost ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Filat în perioada 2012-2015.

Totodată, potrivit declarației de avere și interese personale depusă de Dorin Recean pentru anul 2021, acesta deține o casă de 271,4 metri pătrați, a cărei valoare de piață constituie 4.500 000 de lei, o vilă de 55.000 de euro, dobândită în 2021, o altă avere imobilă, care ar valora 65.000 de lei, precum și un autoturism BMW, fabricat în anul 2016 al cărei valoare de piață constituie 19.250 de euro.

Totodată, familia Recean deține un teren agricol care l-a primit donație în anul 2000 și două terenuri intravilan, unul procurat în anul 1996 cu o suprafață de 4 ari și altul cu suprafața de 12 ari, obținut în anul 2021.

Conform actului său de avere, Dorin Recean deține 9 conturi bancare și cote-părți în mai multe companii.

Menționăm că Natalia Gavrilița și-a anunțat astăzi la prânz demisia, la un an și jumătate de la învestire. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.