VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vladimir Bolea despre încălcările depistate de ANSA: Au fost depistate pește cu viermi și carne de pui cu Salmonella, pregătite pentru comercializare

În Republica Moldova nu există niciun tip de produs cu probleme în ceea ce privește securitatea alimentară, iar inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) fac zilnic controale pentru a se asigura că produsele care ajung pe masa cetățenilor sunt sigure, proaspete și produse în condiții salubre. Declarația îi aparține ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție”.

Oficialul a precizat că acțiunile de control ale inspectorilor ANSA nu sunt efectuate „pentru a lua mită” așa cum consideră unii antreprenori, dar pentru verificarea respectării prevederilor legislative.

„Cea mai importantă sarcină a ANSA e ca produsele care ajung pe masa noastră să fie sigure, proaspete, neinfestate, ca ele să fie produse în condiții salubre. ANSA găsește fabrici infectate cu Salmonella, pește cu viermi care era pregătit pentru procesare, carne de pui cu Salmonella care era pregătită pentru a fi preparate conserve de carne”, a spus Vladimir Bolea.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a menționat că importul sau comercializarea unor produsele neconforme, în majoritatea cazurilor, sunt făcute cu bună știință și este o lipsă de respect pentru cetățeni din partea persoanelor care importă produse infestate și ținute în condiții insalubre.

„Omul care importă un produs știe că produsul e sau nu infestat, știe dacă are Salmonella. E lipsă de respect pentru oameni din partea importatorului. Vă amintiți de pozele de pe Facebook cu peștele cu viermi depistat în grădinițe? Ei bine, a fost un importator, apoi un individ de la ANSA care a luat mită și cineva care face licitații la grădinițe. Acum ANSA nu mai permite așa ceva”, a conchis Vladimir Bolea.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.