VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Directorul CNA a avut mai multe discuții bilaterale cu reprezentanții Eurojust și Europol, la Haga

Directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, a avut mai multe întrevederi bilaterale cu oficiali ai Uniunii Europene, în perioada vizitei sale la Haga, Regatul Țărilor de Jos. Pe 29 noiembrie, Iulian Rusu s-a întâlnit cu vicedirectorul Eurojust, Margarita Sniutyte, cu procurori din mai multe țări ale Uniunii Europeni și cu directorul executiv adjunct al Europol, Jean-Philippe Lecouffe. 

Discuțiile au vizat colaborarea în dosarele de mare corupție, instrumentate de autoritățile din Republica Moldova și posibilitățile de colaborare pe aspecte ce țin de recuperarea activelor infracționale, aflate în jurisdicții din afara țării. De asemenea au fost discutate oportunitățile de schimb operațional de date, de informații și de bune practici. 

Iulian Rusu: „Am avut discuții consistente cu vicedirectoarea Eurojust, Margarita Sniutyte și cu domnul Jean-Philippe Lecouffe, directorul executiv adjunct al Europol. Am discutat oportunitățile de colaborare și am primit asigurări din partea domniilor lor că ne vor pune la dispoziție instrumente practice și produse intelectuale care să ne ajute să avansăm în dosarele de mare corupție, în special cele cu caracter transnațional. Partenerii noștri și-au exprimat disponibilitatea de a ne oferi suport operațional și în procesul de urmărire a activelor ilicite în vederea confiscării și repatrierii lor”. 

Directorul CNA, Iulian Rusu participă, în zilele de 28-29 noiembrie, la Forumul Mondial în domeniul combaterii corupției și Masa Rotundă la nivel înalt, desfășurate sub egida guvernelor Canadei, Ecuadorului și Regatului Țărilor de Jos. Obiectivul principal al reuniunilor de la Haga este sporirea eficienței instituțiilor care luptă împotriva corupției.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.