VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful unei firme de telemarketing, acuzat de procurori de evaziune fiscală și spălări de bani

Administratorul unei companii de telemarketing este cercetat de procurori, polițiști și inspectori fiscali pentru evaziuni de peste 17 milioane de lei. Firma, care promova produse și efectua vânzări prin intermediul unui call-center, își ascundea activitatea reală prin indicarea desfășurării activității în domeniul IT, astfel încât să beneficieze de reducerea impozitelor.

Ulterior, din banii tăinuiți, șeful companiei ar fi cumpărat mai multe imobile din Chișinău, astfel încât autoritățile de drept să fie induse în eroare și să nu-i fie deconspirată evaziunea fiscală.

Anchetatorii au constata că în urma acestei scheme, administratorul a comis și spălări de bani, în care a fost implicată și conducerea unui alt agent economic care prestează servicii de schimb valutar.

În cadrul perchezițiilor la oficiul și domiciliul acestuia, desfășurate cu ajutorul angajaților „Fulger”, au fost ridicate acte contabile, contracte și înscrisuri de ciornă, care dovedesc contabilitatea dublă, o armă de foc cu permis expirat, precum și sume de bani: peste 450.000 de lei, 100.000 de ruble rusești, peste 20.000 euro și aproape 7.000 de dolari.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.