VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Crește numărul intoxicațiilor cu ciuperci în capitală

Crește alarmant numărul cazurilor de intoxicare, în rândul moldovenilor. Potrivit reprezentanților Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), doar în ultima săptămână, medicii de pe ambulanță au fost solicitați pentru 141 persoane cu urgențe toxice.

Din numărul total, 95 persoane s-au intoxicat cu ciuperci, cu 10 cazuri mai multe decât săptămâna trecută, 20 cu medicamente, 14 cu alcool și 4 cu droguri, iar 2 persoane – cu monoxid și dioxid de carbon.

Totodată, în perioada 7 – 13 octombrie, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 60 persoane cu urgențe generate de agenți fizici, chimici și de mediu.

Echipele AMU au acordat ajutor medical la etapa de prespital la 81 persoane (69 maturi și 12 copii), care au avut de suferit în urma celor 69 de accidente rutiere produse pe traseele țării.

Ulterior, 61 pacienți (52 maturi și 9 copii) au fost transportați la spital pentru tratament corespunzător.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.