VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mâine începe tipărirea buletinelor pentru votul în țară

Mâine, 9 octombrie, începe tipărirea buletinelor de vot pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, care vor fi utilizate în secțiile de votare din țară.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, tipărirea buletineor va începe la ora 12:00 la Combinatul Poligrafic.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, reprezentanții concurenților electorali, mass-media și observatorii acreditați pot să asiste la procesul de confecționare a matriței buletinului de vot, tipărirea buletinelor de vot, precum și la lichidarea matriței”, menționează CEC.

Menționăm că pentru secțiile de votare din țară a fost stabilit un tiraj de 2.729.996 de buletine de vot pentru fiecare din cele două scrutine. Cele mai multe, 2.092.641 de buletine, vor fi în limba română. Peste 631.000 de buletine vor fi în limba rusă, iar 115.000 – în limba ucraineană. Mai puține buletine vor fi în găgăuză, bulgară și limba romani.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.