VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Câți abonați ai serviciilor de internet sunt conectați prin fibră optică

Raportul statistic pentru trimestrul II al anului curent, publicat pe pagina web oficială a Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) arată că în perioada respectivă numărul abonaților la serviciile de Internet fix care optează pentru conexiunile prin fibră optică sunt în continuă creștere.

Astfel, numărul celor care au preferat conexiunile prin tehnologia FTTx, inclusiv FTTH/GPON a crescut cu 9,8%, și a însumat 807,3 mii, alcătuind o pondere 92,8% din numărul total de abonați (870,3 mii), fiind în creștere cu 2,8 p.p, comparativ cu trimestrul II, 2023.

Rata de penetrare a serviciilor de Internet fix prin fibră optică, raportată la 100 de gospodării, a ajuns la 69,5%.

Aceleași date arată că, un interes sporit față de serviciile de Internet a fost manifestat, în perioada de raport, și de utilizatorii serviciilor de Internet mobil prin intermediul smartphone-urilor, numărul cartelelor SIM deținute de aceștia fiind în creștere cu 2,4%, față de perioada similară a anului trecut, în timp ce numărul total al cartelelor SIM deținute de utilizatorii serviciilor de Internet mobil de asemenea a sporit cu 1,9%.

Numărul abonaților pe piața serviciilor de televiziune contra plată s-a majorat, cu 3,2%, constituind 687,8 mii, comparativ cu trimestrul IV, 2023. Rata de penetrare a acestor servicii, raportată, la 100 de gospodării, a crescut cu 5,2 p.p., ajungând la 62,4%.

Detalii privind Dezvoltarea pieței de comunicații electronice accesați mai jos.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.