VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În septembrie, Moldovagaz va cumpăra la un preț mai mare gazul de la compania Energocom

Compania „Energocom” va vinde gazul la un preț mai mare în luna septembrie, anunță Întreprinderea „Moldovagaz”. În comparație cu luna iulie, costul este cu 14% la mai mare, ceea ce înseamnă că, la început de toamnă, gazul va fi vândut de Energocom la 420 de euro pentru mia de metri cubi sau 8,06 lei pentru un metru cub de gaz, fără TVA.  

„În conformitate cu condițiile contractuale de vânzare – cumpărare a gazelor naturale dintre SA „Energocom” și SA „Moldovagaz”, în luna septembrie 2024 prețul de achiziție va constitui 39,4 Euro/MWh, fiind echivalent cu 419,25 Euro/1000 m3, sau 8 068,72 MDL/1000 m3 (fără TVA), reieșind din puterea calorifică superioară prognozată de 10,64 kWh pe metru cub, și cursul valutar respectiv”, se arată în comunicatul Moldovagaz.

În prezent, tariful pentru consumatorii casnici este de 13 lei și 12 bani, cu TVA inclus, cea mai recentă ieftinire fiind în mai 2024. În funcție de scumpirile operate de Energocom și, respectiv Moldovagaz, urmează să se expună Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.