VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agresiunea Rusiei contra Ucrainei și situația din Orientul Mijlociu, discutate la o nouă reuniune informală a miniștrilor de externe din statele UE

La Bruxelles are loc astăzi reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene, găzduită de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell.

Discuțiile miniștrilor se vor concentra pe agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și pe situația din Orientul Mijlociu. De asemenea, miniștrii europeni de externe vor aborda situația post-electorală din Venezuela și, respectiv, situația din Georgia, scrie Calea Europeană.

Discuția privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei va avea loc cu participarea ministrului ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, și se va concentra pe prezentarea evoluțiilor recente din teren și pe sprijinul multidimensional al UE pentru Ucraina.

Situația din Orientul Mijlociu va fi abordată din perspectiva celor mai recente evoluții, în contextul creșterii tensiunilor din zonă și amplificării crizei umanitare din Gaza, precum și al eforturilor susținute ale SUA în direcția unui acord al părților pentru încetarea focului și eliberarea tuturor ostaticilor reținuți de Hamas.

Totodată, miniștrii europeni de externe vor avea un schimb informal de opinii cu șeful diplomației turce, Hakan Fidan, pe tema relațiilor UE-Turcia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.