VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina confirmă, la nivel oficial, că organizează o incursiune din regiunea rusă Kursk

Ucraina recunoaște oficial că a început o ofensivă în regiunea Kursk. Declaraţia a fost făcută de consilierul șefului biroului prezidențial, Mihailo Podoliak, care susţine că incursiunea are loc pentru ca autoritățile de la Kiev să își poată consolida pozițiile în negocieri.

El a afirmat că pierderile de teritorii, oameni și tehnică ale Federației Ruse vor influența pozitiv negocierile. Iar avansul forțelor armate ucrainene în interiorul Federației Ruse va „speria” rușii și va înrăutăți atitudinea lor față de Putin.

„Reacționează ei la ceva, în afară de frică? Nu, trebuie să înțelegem în sfârșit asta. Orice compromis este perceput de Federația Rusă ca o slăbiciune și o disponibilitate de a te pune în genunchi în fața ei. Când pot sta la masa negocierilor și când este posibil să obținem ceva – doar atunci când ei înțeleg că războiul nu decurge conform scenariului lor”, a declarat Podoliak în timpul unui maraton televizat.

Între timp, Ministerul Apărării al Rusiei susține că, pe parcursul zilei, nu s-au înregistrat avansări ale forțelor ucrainene. 

„Unitățile grupului de trupe „Nord”, împreună cu organele FSB ale Rusiei, continuă să distrugă formațiunile armate ale Forțelor Armate ale Ucrainei în raioanele Sudja și Korenev din regiunea Kursk. Se desfășoară lovituri de foc asupra concentrărilor de forțe vii și tehnică ale trupelor ucrainene. Se opresc încercările de pătrundere ale unor unități individuale în adâncimea teritoriului pe direcția Kursk. Se efectuează lovituri aeriene asupra rezervelor trupelor ucrainene care se deplasează în regiunea Sumî”, anunță forțele ruse. 

Ministerul Apărării de la Moscova mai anunță că, în ultimele 24 de ore, forțele ucrainene ar fi pierdut până la 400 de militari și 32 de unități de tehnică blindată.

„În total, de la începutul acțiunilor militare pe direcția Kursk, pierderile inamicului s-au ridicat la 660 de militari și 82 de unități de tehnică blindată, inclusiv 8 tancuri, 12 transportoare blindate, 6 vehicule de luptă ale infanteriei, 55 de vehicule de luptă blindate și un utilaj de deminare”, anunță Rusia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.