VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

958 de fermieri au primit ajutoare în sumă de 118 milioane de lei alocate de Guvern

Primele 118 milioane de lei din ajutorul alocat de Guvern au ajuns în conturile a 958 de fermieri micro și mici. Banii îi vor ajuta pe fermieri să-și reducă costurile de producere, să-și îmbunătățească situația financiară, să prelucreze și să pregătească terenul pentru perioada imediat următoare.

Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA) informează că procesul de achitare a ajutorului financiar a început vineri, 17 noiembrie curent și va fi asigurat de AIPA până la sfârșitul acestei săptămâni. 

AIPA informează că, Guvernul a alocat din fondul de rezervă 200 mil. lei pentru a fi acordați fermierilor micro și mici în acoperirea parțială a cheltuielilor suportate la pregătirea patului germinativ și întreținerea unor culturi din prima grupă.

Potrivit AIPA, numărul total de solicitanți ajunge la 2161 de fermieri. Dintre aceștia, 1706 fermieri se clasifică în categoria fermierilor micro și 455 – în categoria fermierilor mici, iar suprafața totală stabilită pe țară, de la care se calculează cuantumul ajutorului financiar, constituie 161 433 ha, însămânțate cu culturi de prima grupă (grâu, orz, ovăz, triticale).

Menționăm că după mai multe runde de discuții soldate cu eșec dintre Asociația Forța Fermierilor și ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, fermierii din mai multe raioane au anunțat că pe 22 noiembrie se vor deplasa cu tehnica agricolă în capitală unde vor organiza proteste masive. Forța Fermierilor susține că procesul falimentării fermierilor micro, mici și mijlocii „decurge tot mai accelerat” iar poziția ministerului de resort nu oferă soluții.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.