VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

92% dintre absolvenții de licee au promovat examenul de bacalaureat

Ministerul Educației și Cercetării a prezentat, astăzi, rezultatele finale din cadrul sesiunii suplimentare a examenului național de bacalaureat.

În cadrul examenului de bacalaureat 2022 au fost admiși în total 17 709 candidați, dintre care 11 070 sunt liceeni, 4184 de candidați – din colegii și centre de excelență, 221 de candidați – din universități, 146 de candidați care s-au înscris în regim de externat și 2088 de restanțieri din sesiunile anterioare.

În urma desfășurării sesiunii de bază și a celei suplimentare din cadrul examenului național de bacalaureat, rata de promovare a absolvenților din licee este de 91,87%. Astfel, din cei 11070 de liceeni, 10170 au promovat examenul național de bacalaureat.

Menționăm că în cadrul examenului național de bacalaureat, De la sesiunea 2022 a examenului național de bacalaureat au fost eliminați 16 candidați.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.