VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

7 maternități și 2 spitale de profil vor fi dotate cu echipament medical performant

7 maternități și 2 spitale de profil vor fi dotate cu echipament medical performant în valoare de 2,2 milioane de dolari SUA. Astfel, secțiile de naștere, de terapie intensivă a nou-născutului și secțiile de ginecologie vor fi reechipate cu echipamente moderne pentru intervenții de urgență.

Potrivit UNFPA, vor fi complet utilate 22 de săli de naștere și 14 săli de operație, ceea ce va face ca circa 15 mii de nașteri anual să aibă loc în condiții mai sigure, iar nou-născuții în situații grave vor fi salvați datorită sălilor de reanimare și terapie-intensivă în cadrul a 7 maternități din Republica Moldova. 

Echipamentul este în proces de livrare către instituțiile medicale, iar astăzi a fost oferit un lot către Secția de Obstetrică nr. 1 din cadrul Centrului Perinatal al Institutului Mamei și Copilului.

Utilajul medical a fost procurat prin intermediul unui proiect inițiat și implementat de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii, în contextul crizei umanitare generate de războiul din Ucraina.  

Situația de urgență a permis realizarea unei proceduri de procurare mult mai rapide și flexibile, astfel că echipamentele au fost achiziționate și ajung în țară în timp record de doar 3 luni. În același timp, calitatea acestora este monitorizată strict, fiind în corespundere cu cele mai înalte rigori și standarde europene.

Echipamentul procurat este adaptat pentru asistența persoanelor cu nevoi speciale, cum ar fi cele cu dizabiltăți sau persoanele vârstnice. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.