VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

57 de localități din șapte raioane, rămase parțial fără energie. Peste 200 de utilaje, deszăpezesc drumurile

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare cu intensificări ale vântului, au fost deconectate parțial de la energia electrică 57 de localități din 7 raioane, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

„Conform datelor operative colectate de la furnizorii de energie electrică, urmare a codului portocaliu și a condițiilor complicate a vremii, precipitații sub formă lapoviță și ninsoare cu intensificări ale vântului, au fost deconectate parțial de la energie electrică 57 de localități din 7 raioane. În teren lucrează echipele specializate pentru restabilirea consumatorilor”, precizează IGSU în dimineața zilei de 8 ianuarie.

Pentru lichidarea consecințelor legate de condițiile meteo nefavorabile, în țară acționează 760 de specialiști din cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne, dar și drumari.

Până în prezent, la lucrările de curățire și presurare a materialului antiderapant pe drumuri au fost implicate 212 unități de tehnică şi 170 de drumari, fiind presurate 2310,8 tone de material antiderapant.

Lucrările de curățire și presurare a materialului antiderapant se desfășoară pe toate traseele naționale, regionale și locale, dar mai intensiv în zona de nord a țării. Drumuri blocate la moment nu sunt.

În continuare autoritățile îndemnă oamenii să țină cont de condițiile meteo nefavorabile și să nu pornească la drum. Potrivit prognozelor pe 8 ianuarie va ninge puternic, izolat se va semnala vijelie, se așteaptă intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C, comparativ cu vremea din ultima perioadă. Pe drumurile publice se vor forma troiene și ghețuș, iar pe firele electrice se va depune lapoviță. În aceste condiții deplasarea pe trasee ar putea fi dificilă, iar unele zone ar putea fi înzăpezite. Autoritățile îndeamnă cetățenii să evite deplasările.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.