VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

40 de milioane de euro pentru investiții transfrontaliere România-Republica Moldova

În zilele următoare va fi lansat un apel de proiecte în valoare de 40 de milioane de euro, fonduri nerambursabile destinate investițiilor transfrontaliere România-Republica Moldova. Este vorba despre Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova, al cărui Comitetul de Monitorizare a aprobat Ghidul solicitantului pentru proiectele de investiții transfrontaliere. Persoanele interesate vor avea la dispoziție 4 luni pentru a depune cererile de finanțare.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din România precizează că reprezentanții celor două state participante s-au reunit în cadrul celei de-a doua ședințe a Comitetului pentru a aproba criteriile de acordare a finanțării pentru proiectele cu o componentă de investiții (proiecte standard). La fel, pentru a decide modul în care se vor derula selecția, evaluarea și contractarea proiectelor.

Cei interesați să acceseze fondurile disponibile prin acest program de cooperare vor putea depune proiecte care vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii de educație, sănătate și turism din județele de graniță din România (respectiv Botoșani, Iași, Vaslui și Galați) și de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova.

De asemenea, vor putea primi finanțare europeană proiectele care au drept obiectiv combaterea schimbărilor climatice și protecția biodiversității din zonele acoperite de program.

Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova are un buget de 77,3 milioane de euro, fonduri nerambursabile, la care se va adăuga contribuția națională, potrivit IPN. Vor putea primi finanțare proiecte care aduc beneficii comunităților de la frontieră, din județele Iași, Vaslui, Galați, Botoșani (România) și de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova. Domeniile vizate de acest program sunt: sănătatea, educația, turismul și cultura, adaptarea la schimbările climatice, biodiversitatea, buna guvernanță și managementul frontierei.

Din Comitetul de Monitorizare, structură decizională pentru programul de cooperare, fac parte autorități publice centrale și locale din cele două state participante și organizații neguvernamentale active în domeniile vizate de program.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.