VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

40 de ani de la fondarea Institutului Mamei și Copilului. Gavrilița: Renovarea spațiilor spitalicești, o preocupare prioritară pentru Guvern

”Renovarea spațiilor spitalicești și dotarea instituțiilor medicale din toată țara cu echipamente noi a fost și rămâne o preocupare prioritară pentru Cabinetul pe care-l conduc”. O declarație în acest sens a fost făcută de prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul evenimentului de marcare a aniversării a 40 de ani de la fondarea Institutului Mamei și Copilului.

În discursul său, șefa Guvernului a vorbit despre perioada complicată prin care au trecut instituțiile medicale din țara noastră în timpul pandemiei, dar și despre necesitatea de a majora salariile personalului medical.

„Faptul că instituția a reușit să își continue activitatea în condiții de siguranță, în cea mai grea încercare din istoria sa, se datorează celor peste 2000 de angajați, al căror devotament merită aprecierea noastră înaltă nu doar astăzi, la ceas aniversar, ci în fiecare zi.

Mă bucur că am reușit – în ciuda perioadei complicate prin care trecem – să asigurăm creșterea salariilor pentru lucrătorii medicali. Începând cu această lună, medicii vor câștiga, în medie, cu 10 procente mai mult”, a menționat prim-ministra.

Natalia Gavrilița a declarat că, împreună cu partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, se pune un accent major pe modernizarea spitalelor.

„Renovarea spațiilor spitalicești și dotarea instituțiilor medicale din toată țara cu echipamente noi a fost și rămâne o preocupare prioritară pentru Cabinetul pe care-l conduc. Sunt sigură că, având o agendă de reforme credibilă, vom putea conta și de acum încolo pe partenerii externi dispuși să sprijine eforturile noastre de a crește calitatea serviciilor medicale, de a moderniza spitalele și de a oferi condiții de muncă adecvate celor care își desfășoară activitatea în sistemul de sănătate.” 

Pe parcursul unui an, Institutul Mamei și Copilului asigură diagnosticarea, tratamentul, profilaxia şi reabilitarea a circa 40.000 de pacienţi din întreaga ţară. Mai mult, în ultimele 8 luni, instituția sanitară a acordat ajutor medical de calitate și pentru 1500 de refugiați din Ucraina, inclusiv au fost primite 60 de nașteri.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.