VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Riscul unui nou război în Europa. Raiduri aeriene și împușcături la granița dintre Serbia și Kosovo

La granița dintre Serbia și Kosovo s-au auzit împușcături și au fost efectuate raiduri aeriene. Potrivit unor surse locale citate de stiripesurse.ro, este vorba despre o situație tensionată, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a măsurilor privind reînmatricularea vehiculelor şi documentele de intrare-ieşire anunţate de premierul instituţiilor provizorii de la Priştina, Aljbin Kurti.

Armata sârbă a fost pusă în alertă maximă. Au fost raportate împușcături în Novi Pazar, în sudul Serbiei, la granița cu Kosovo.

În Kosovska Mitrovica, sirenele răsună continuu. Cetăţenii s-au adunat pe străzile oraşului, unde vor să ridice baricade, nemulțumiți de restricțiile impuse, iar ambulanțe au trecut de mai multe ori prin oraș.

Sirenele au răsunat în timpul întâlnirii reprezentanților politici ai sârbilor kosovari și directorului Oficiului pentru Kosovo și Metohija, Petar Petković, care a avut loc la Raška.

Alexandr Vucici, președintele Serbiei, un aliat al rușilor, a făcut declarații în această seară: „Tot ce pot spune este că vom cere pace, dar vă spun imediat, nu va fi nicio capitulare și Serbia va câștiga. Dacă încearcă să-i persecute pe sârbi, să hărțuiască sârbii, să ucidă sârbi, Serbia va câștiga!”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.