VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

12 august: Ziua internațională a Tineretului

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a desemnat, în anul 1999, data de 12 august Ziua Internaţională Tineretului, care e considerată drept o sărbătoare anuală a tinerilor, femei şi bărbaţi, pentru a accentua gradul de conştientizare a problemelor și provocărilor cu care se confruntă tinerii din întreaga lume.

Anul acesta, în Republica Moldova Ziua Internaţională a Tineretului va fi săbătorită în orașul Ștefan-Vodă, care a fost desemnat în calitate de Capitala tineretului. Decizia aparține Ministerului Educației și Cercetării, având în calitate de partener strategic UNFPA Moldova.

Genericul sărbătorii din acest an este “Conectăm generații”. Astfel, vor fi organizate mai multe activități comunie ale adolescenților și tinerilor cu vârstnicii, cu părinții. Ele au intenția de a crea un ansamblu de acțiuni dinamice, creative și cu multe informații noi pentru comunicarea dintre generații.

La eveniment vor fi prezenți tinerii voluntari, inclusiv tineri din Ștefan Vodă, Fălești, Strășeni, voluntari din Rețeaua Centrelor de tineret din țară, reprezentanții autorităților centrale și locale, parteneri de dezvoltare, reprezentanți ai ONG-urilor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.