VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

100.000 de becuri LED vor fi instalate în zonele rurale din R. Moldova și România

Asociația pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice lansează astăzi, 7 noiembrie campania „Eficient şi Solidar = Responsabil” prin care îşi propune înlocuirea a minimum 100.000 becuri cu filament cu unele pe bază de LED în zonele rurale din România şi Republica Moldova, potrivit Agerpres.

Becurile pe bază de LED consumă de opt ori mai puţin pentru o calitate a iluminatului identică.

Campania se va derula în mediul rural din România şi Republica Moldova cu sprijinul voluntarilor asociaţiei.

„Lansăm această campanie la începutul COP 27 care va avea loc în Egipt şi care ne temem că nu va fi altceva decât un alt exerciţiu de imagine. Vom merge în localităţi din mediu rural din România şi Republica Moldova şi vom înlocui becurile vechi ale oamenilor cu unele noi, mult mai eficiente, produse în România. Putem fi mult mai eficienţi şi prietenoşi cu Planeta fără a renunţa la confort. Este bine şi pentru facturi. De asemenea, este nevoie să fim mai solidari ca oricând. Nu mai e timp de vorbe şi poveşti. Fiecare dintre noi putem contribui la salvarea Planetei”, a declarat Răzvan Nicolescu, preşedintele asociaţiei şi fost ministru al Energiei.

Campania va începe în judeţul Teleorman şi va dura cel puţin 12 luni, până la atingerea obiectivului de 100.000 de becuri LED în cel puţin 20.000 de gospodării din România şi Republica Moldova.

Costurile campaniei vor fi asigurate din fondurile Asociaţiei pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice care a fost înfiinţată în anul 2021 şi îşi propune prevenirea deteriorării iremediabile a planetei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.