VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Recomandările IGP în contextul deconectărilor masive de energie electrică

În contextul deconectărilor masive a energiei electrice în toată țara, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) vin cu apel către cetățeni să-și păstreze calmul.

Recomandările IGP:

  • În special la lăsarea întunericului și din cauza vremii instabile solicităm pietonilor să manifeste maximă prudență pe traseu în timpul deplasării, iar șoferii să reducă din viteza cu care circulă în mod normal, pentru a putea reacționa în orice situație de risc; în contextul în care semafoarele nu sunt funcționale, iar iluminatul stradal va lipsi.
  • Aveți grijă de copii și vârstnici;
  • Evitați plimbările noaptea la ore târzii în zonele mai puțin circulate și nesigure;
  • Deplasați-vă în grup! Nu răspundeți la provocări şi evitați persoanele cu comportament suspect sau în stare de ebrietate;
  • Țineți-vă poșeta sau servieta sub brațul care este opus traficului, în această manieră hoții prin smulgere nu vor putea acționa;
  • Sporiți atenția și traversați numai după ce sunteți sigur că o puteți face în siguranță.

În această după-amiază R. Moldova a rămas fără energie electrică, iar vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că motivele deconectării sunt bombardamentele Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

Potrivit deputatului PAS, Radu Marian, bombardamentele rusești în Ucraina au dus la întreruperi de electricitate în R. Moldova pentru că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sunt conectate între ele.

„Situația din Ucraina a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit care aducea electricitate din România. Această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice putea fi serios afectate și întreruperile ar putea dura mai mult”, precizează parlamentarul.

În context, Premier Energy a anunțat că operatorul de transport și operatorii de distribuție lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce R. Moldova a rămas fără electricitate. În mesajul postat, șefa statului afirmă că Rusia a lăsat Moldova pe întuneric și susține că „oricâte de greu ar fi acum, calea de viitor a R. Moldova trebuie să rămână spre lumea liberă”.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.